Nyhetsarkiv

Här hittar du alla nyheter och pressmeddelanden som Golvbranschen, GBR publicerat.

 • Medlem

  Häng med Golvteknik i sommar!

  Jobbar du på ett företag som är anslutet till Golvbranschen, GBR, kan du plugga Golvteknik i hängmattan i sommar. 

 • Pressmeddelande

  Kiilto ansluter till Auktoriserat Golvföretag

  Auktoriserat Golvföretag är Golvbranschens kvalitets- och miljöledningssystem som borgar för en hållbar golvinstallation i hela den relevanta värdekedjan. På entreprenörsidan finns idag 122 auktoriserade golventreprenörer. Finska familjeföretaget Kiilto blir nu det första företaget hos golvbranschens materialleverantörer att ansluta sig till auktorisationen.

 • Ny svetsanvisning för plastgolv av PVC

  GBRs leverantörer av PVC har tagit fram en anvisning som beskriver vad som är viktigt att tänka på inför, under och efter trådsvetsning av plastmattor av PVC för att få en tät och fin skarv.

 • Medlem

  Välkommen till GBRs ordinarie årsstämmor 9 maj!

  Här berättar GBRs vd, Johan Aspelin om detaljerna kring årets stämmor som hålls den 9 maj på Hotell Hasselbacken i Stockholm. Om du inte har anmält dig så finns här en kort demo över hur du gör - och om du vill ha ett av de förbokade hotellrummen så är vi tacksamma om du hör av dig omgående!

 • Anmäl dig nu till Fördjupningskurs i golvslipning och ytbehandling!

  Det finns fortfarande ett antal platser kvar på slipkursen som hålls i Stockholm/Bromma 24 april. Kursen är öppen både för medlemmar och icke-medlemmar. Anmäl dig så snart som möjligt för att vara säker på en plats!

 • Pressmeddelande

  Golvtrender 2019

  Låt golvet ta plats! Med starka färger, en lyxig slottsstil och maxade mönster som mixar form, struktur och kulör. Kanske elegant geometri, lugna harmoniska naturfärger eller en skräddarsydd matta i egen design. Trenderna hämtar influenser från alla håll och kanter i år.

 • Medlem

  Regionala årsmöten 2019 - anmäl dig nu!

  Dags för regionala årsmöten - några är spikade och några är preliminära. Kolla vad som gäller i din region! Kalendern här på medlemssidorna uppdateras löpande.

 • Pressmeddelande

  Byggbranschen bromsar in - fler tvister och färre bygglov 2018

  Efter en lång tillväxtperiod är den svenska byggbranschen nu på väg in i en recession. Rekordåret 2017, då över 200 miljarder investerades i nybyggnationer, följs av ett skakigare 2018. Fler tvistemål och färre beviljade bygglov under förra året talar för att en kraftig inbromsning i konjunkturen är på väg. Detta framgår av siffror som analysföretaget Industrifakta och Golvbranschen, GBR samlade in under 2018.

 • Pressmeddelande

  Golvbranschen lanserar antikorruptionspolicy

  Golvbranschen stärker sitt engagemang mot korruption och upprättar en företagsspecifik antikorruptionspolicy. De nya riktlinjerna ger tydlig vägledning för hur anslutna företag till Golvbranschen ska förebygga och hantera eventuella fall av korruption.

 • Medlem

  Schyssta byggen och sund konkurrens!

  Sveriges Byggindustrier och Byggnads bjuder in till samtal för att skapa ordning och reda i byggbranschen.

 • Medlem

  GBRs kurs i Golvteknik – nu online

  Nu kan du gå kursen i Golvteknik online! Kursen är ett komplement till den fysiska kursen, och riktar sig till erfarna golvläggare och arbetsledare på GBRs anslutna företag.

 • Nyhet: GBR Golvåtervinning erbjuder uppföljning på projektnivå

  Under 2018 samlade svenska golventreprenörer in 340 ton plastspill, ett nytt återvinningsrekord. I november, årets bästa månad, tog golvbranschens återvinningssystem emot 45 ton rent installationsspill som återvinns till nya golv. Nu kan beställare också mäta hur cirkulärt deras projekt varit genom att spillet får en unik projektreferens.

 • Rekordmånad för plastgolvspill - 45 ton i november!

  Förra året kom det in 325 ton installationsspill via GBR Golvåtervinning. Under 2018 har takten varit i stort sett detsamma på knappt 30 ton per månad, men nu verkar det lyfta! November var en rekordmånad med över 45 ton insamlat spill från hela Sverige.

 • Senaste nytt från Golvbranschen december

  Aktuellt från Golvbranschen december 2018; Johan Aspelin pratar fukt och modern betong.

 • Kom igång med Golvkontroll 2.0

  I den senaste versionen av Golvkontroll, det digitala kvalitetshjälpmedlet för golvföretag, finns flera smarta förbättringar. Men appens grundfunktion - att spara tid och därmed också pengar - är densamma.
  – Jag skulle aldrig gå tillbaka till böket med papper, penna och borttappade lappar igen, säger Krister Hasselqvist på Stockholms Interiörgolv.

 • Medlem

  Golvnyheter i AMA Hus 18

  AMA Hus är basen för att precisera förfrågningsunderlag och beskrivningar i byggbranschen. I den senaste upplagan finns en hel del ändringar som berör golvarbeten och är viktiga att känna till.

 • Höstens skoltävlingar är igång

  Representanter från flera golvföretag (Bostik,Tarkett, Ekenhuset, ENE Golv och LD Golv & Platt) samt Jesper Lindstrand från Stockholms byggtekniska gymnasium, medverkar. Dessutom sponsrar Forbo med material. Svenska mästarinnan i golvläggning Lisa Nilsson från Ekenhuset finns också på plats på Sågbäcksgymnasiet i Huddinge.

 • Medlem

  Ny version av GBR Golvkontroll

  Nu är GBR Golvkontroll 2.0 på plats. I systemet GBR Golvkontroll kan GBRs anslutna entreprenörer enkelt dokumentera såväl förutsättningar som sitt eget arbete. Dokumentationen görs med mobil eller dator och sparas som en PDF på företagets ”Min sida”. 

 • Senaste nytt från Golvbranschen oktober 2018

  Senaste nytt från Golvbranschen oktober 2018 - om Auktorisation.se och den nya versionen av appen Golvkontroll.

 • Pressmeddelande

  Plastgolv på den svenska marknaden är säkra

  I dagarna har man på olika nyhetsplatser kunnat läsa om att gravida kvinnor tar upp kemikalier från PVC-golv. Artiklarna är alarmistiska och det finns ingen anledning att göra kvinnor oroliga. De plastgolv som säljs på den svenska marknaden är helt ofarliga.

 • Pressmeddelande

  Golvläggare siktar mot EM-guld

  Hampus Andersson, som tävlar i golvläggning för Sverige i Yrkes-EM i Budapest nästa vecka, visste knappt att golvläggaryrket fanns. -Men så fick jag testa att lägga golv på husbyggnadsfirman där jag jobbade efter gymnasiet. Sedan var jag fast. Jag älskar verkligen att lägga golv och önskar att fler unga får upp ögonen för det här fantastiska jobbet!

 • Senaste nytt från Golvbranschen

  Senaste nytt från Golvbranschen september 2018.

 • Medlem

  Anmäl dig nu till höstens GBR-kurser 2018

  Nu är höstens kurser på gång, anmäl dig omgående eftersom vissa kurser snabbt blir fulltecknade!
  Fördjupningskursen i golvslipning och ytbehandling är öppen för alla (se Våra tjänster/Kursutbud) men övriga kurser vänder sig till våra medlemmar.

 • Pressmeddelande

  Handbok för smarta hantverkare

  Handbok Byggkeramik är perfekt att ha i telefonen om du står inför en knepig situation och behöver svar direkt. Den finns i nätversion, abonnemanget ingår i medlemskapet i GBR men finns även att köpa i webbshopen.  

 • Sluta missgynna seriösa företag!

  Det svenska samhällsbygget måste vara hållbart! Därför bör seriösa aktörer som tar sitt ansvar på allvar ges de rätta förutsättningarna, och inte missgynnas i offentliga upphandlingar. Läs GBRs vd Johan Aspelins debattartikel på Dagens Samhälles webbplats.

 • Pressmeddelande

  Beslut i ARN blir verklighet för konsumenten

  Golvbranschens Golvgaranti är ett trygghetspaket och en försäkran till konsument om att få rättelse vid konstaterade fel. Allmänna reklamationsnämnden, ARNs statistik över golvrelaterade ärenden visar att risken för felaktigheter minimeras genom att anlita hantverkare som är anslutna till en branschorganisation. 

 • Medlem

  Prova nya GBR Golvkontroll 2.0 (betaversion)

  Under juni 2018 lanseras en uppdaterad version av GBR Golvkontroll. I den uppdaterade versionen kan du bland annat skapa dokumenterade För- och Egenkontroller i dator och/eller mobiltelefon.

 • Vad säger golvföretagen om läget 2018?

  Vad säger golvföretagen själva om läget i branschen 2018? Den årliga medlemsundersökningen har fokus på lönsamhet och rekrytering. 

 • Pressmeddelande

  Golvet i siffror 2017

  Försäljningen av textila golv och trägolv ökade mest på golvmarknaden under 2017. Här visar vi statistik över marknadsandelarna för olika golvmaterial under åren 1955-2017. Se även statistiksidan på denna webbplats.

 • Dagens RF-nivåer gäller!

  Förändrade betongkvaliteter med längre torktid fortsätter att ställa till bekymmer i byggbranschen. Ett golv som överskrider något av de ingående materialens fuktnivå kan skapa många problem. Golvbranschen, GBR, förtydligar därför sina limrekommendationer.

 • Olle Lind har gått bort

  Olle Lind, Golvbranschens förre ordförande, har avlidit vid en ålder av 70 år efter en längre tids sjukdom. Närmast anhöriga är hustrun Ingalis,”Lill”, och deras barn Marie och Åke med familjer.

 • Pressmeddelande

  Svart eller vitt - hur ska vi ha det?

  Den svarta marknaden utgör ett reellt hot mot själva samhällsfundamentet. Företag som spelar enligt reglerna riskerar att slås ut på grund av illegal arbetskraft, kriminella metoder och osund konkurrens. Genom att anlita ett Auktoriserat Golvföretag motverkar upphandlaren den svarta marknaden och bidrar till en hållbar utveckling både socialt, miljömässigt och ekonomiskt.

 • Grattis till guldet!

  Lisa Nilsson från Stockholms Byggtekniska gymnasium knep förstaplatsen i golvläggningstävlingen i nyss avslutade Yrkes-SM i Uppsala.

 • Relevanta miljökrav vid upphandling av golv

  Golvbranschens miljö- och teknikansvariga, Jenny Adnerfall, intervjuas om miljöfrågor, upphandling och Auktoriserat Golvföretag i senaste numret av Branschaktuellt. Här finns länk till intervjun.

 • Pressmeddelande

  Golvguiden; Så håller ditt trägolv i många år

  Hur sköter man sitt trägolv för att få ett vackert golv som håller år efter år? Vad betyder ytbehandlingen för skötsel och underhåll? Och kan man själv laga små skavanker i golvet? Här finns tips om hur du sköter ditt trägolv.

 • Medlem

  Regionala årsmöten - anmäl dig nu!

  Dags för GFFs regionala årsmöten! Observera att kalendern uppdateras löpande med info om mötena.

 • Medlem

  Anmäl dig nu till vårens GBR-kurser 2018

  Nu är vårens kurser på gång, anmäl dig omgående eftersom vissa kurser snabbt blir fulltecknade!
  Fördjupningskursen i golvslipning och ytbehandling är öppen för alla (se Våra tjänster/Kursutbud) men övriga kurser vänder sig till våra medlemmar.

 • Pressmeddelande

  Golvtrender 2018

  Många olika stilar trängs på trendscenen i år. Den långsiktiga tendensen pekar mot en egen personlig mix, hållbar konsumtion och en bredare färgpalett. Här tolkar vi signalerna och visar årets trendigaste golv!

 • Pressmeddelande

  Stockholm blir centrum för golvläggare

  Skolverket har valt  Stockholms byggtekniska gymnasium i Kista som Sverigecentrum för golvläggarutbildning på gymnasienivå i sin försöksverksamhet med branschskolor. Detta stärker rekryteringen till golvläggaryrket och bidrar till att säkra golvbranschens framtid.

 • Bedömningsgrunder för besiktning av LVT-klick

  Bedömningsgrunder för besiktning av LVT-klick är nu publicerade. Golvbranschens Tekniska Kommitté, TK, har i samarbete med plastgolvsleverantörer utarbetat bedömningsgrunderna.

 • Pressmeddelande

  Bättre upphandling med branschstöd

  Branschorganisationen är kung på sitt kompetensområde. Inom sin yrkesgren tolkar de och förtydligar regler som lagen ställer upp. Branschregler täcker in alla de kvalitetskrav på utförande, material och slutresultat som är betydelsefulla vid en upphandling.

 • Branschstandard för kontroll av underlagets egenskaper inför ytbeläggning

  En viktig metod för att säkerställa god kvalitet vid golvläggning har just uppdaterats. Det är branschstandarden som mäter ytdraghållfasthet vid golvavjämning och vidhäftning till underlaget som har granskats och aktualiserats

 • Hjälmen – risk eller skydd?

  Vilken skyddsutrustning krävs egentligen på en byggarbetsplats? Det är en ständigt pågående diskussion. För platschefen är det enkelt. Alla ska ha hjälm och skyddsskor för att undvika olyckor, punkt slut. För de olika yrkeskategorierna på bygget blir det genast knepigare.

 • Nya rekommendationer för lim och golvavjämning

  GBRs anslutna leverantörsföretag uppdaterar årligen rekommendationer av lim- och avjämningsmassa. Rekommendationerna ska säkerställa bland annat låga emissioner och en god vidhäftning. Nu finns de nya dokumenten att ladda ned. 

 • Grattis Hampus!

  Hampus Andersson, lärling på Enegolv, blev vinnaren när de första skoltävlingarna i golvläggning arrangerades på Stockholms byggtekniska gymnasium.

 • Det ska vi fira!

  Sveriges mest vattentäta system fyller jämt. Golv till Tak nr 6 berättar hela historien om GVK, stiftelsen som i 30 år arbetat för vattensäkra badrum

 • Pressmeddelande

  Golventreprenörer hjälper kommuner nå miljömål

  Golventreprenörer och leverantörer av golvmaterial har hållbara lösningar för alla typer av golvtjänster. På webben finns enkla, kostnadsfria underlag för inköpsansvariga som vill göra en hållbar upphandling. Ändå uppger bara 25 procent av de svenska kommunerna att de ställer krav på hållbarhet vid upphandling av golvtjänster.

 • Är du fuktsäker?

  Nu har Golvbranschen,GBR, tagit fram ett nytt faktablad som tydligt beskriver skillnaden mellan självtorkande och normaltorkande golvavjämning. Dessutom finns en uppdaterad branschstandard för hur mätning av relativ fuktighet, RF, vid golvavjämning ska utföras. 

 • Tävla och vinn i golvåtervinning

  Kommer du att samla in installationsspill av plast under 2017? Det är inte för sent att anmäla ditt företag till tävlingen om vem som samlat in mest, ökat mest jämfört med föregående år eller skött insamlingen bäst. Tre fina priser utlovas! Här läser du mer om tävlingen och hur du anmäler ditt företag.

 • Hur kollar du att golvjobbet är rätt utfört?

  Är du inte nöjd med jobbet? Eller har du funderingar över hur en besiktning går till? Här på vår webbplats finns en mängd tips, dokument och länkar som underlättar för dig som är konsument och vill veta mer!

 • Anmäl dig nu: Fördjupningskurs i golvslipning och ytbehandling

  Anmäl dig nu till fördjupningskurs i golvslipning och ytbehandling! Kursen hålls i Jönköping 28 november och är öppen både för medlemmar och icke-medlemmar. Anmäl dig så snart som möjligt för att vara säker på en plats!

 • Pressmeddelande

  Lyssna på ARN!

  Den som ska anlita en hantverkare för golvtjänster gör klokt i att lyssna på ARN, Allmänna reklamationsnämnden. Nämndens statistik för 2016 visar att av de 86 golvrelaterade tjänster som anmäldes hade bara åtta utförts av företag anslutna till Golvbranschen, GBR. Av dessa fälldes endast ett företag. 

 • Årets tävling i golvåtervinning

  Gör en insats för miljön och spara på jordens resurser - satsa på insamlingen av installationsspill av plast! Golvbranschen, GBRs tävling i golvåtervinning är i gång för alla golventreprenörer anslutna till GBR Golvåtervinning. Fina priser utlovas även i år!

 • Pressmeddelande

  Golvet i siffor 2016

  Vinnarna på en växande golvmarknad är textil- och trägolven, visar Golvbranschens färska statistik. Textila golv blev förra årets raket med en försäljningsökning på hela 21 procent. Det ökande byggandet ledde till goda tider för golvföretagen. 25,5 miljoner kvadratmeter halvhårda och mjuka golv såldes i Sverige under 2016, en volymuppgång med 1, 6 miljoner.

 • Osakliga angrepp på byggmaterial

  Golvbranschen, GBR, har besvarat en artikel i tidskriften Miljö & Utveckling där byggmaterial beskrivs som oreglerade med hemligstämplat innehåll. Här kan du ta del av debatten.

 • Medlem

  TK-råd om LVT-klickgolv

  Det senast publicerade TK-rådet är nummer 138, där produktgruppen LVT-klick beskrivs. LVT-klick är en form av LVT-golv (Luxury Vinyl Tiles) och har en klickprofil för flytande läggning. Rådet innehåller information om maximal yta, planhet och termisk rörelse.

 • Johan Aspelin på SvD Debatt; Sverige måste inse värdet av yrkesutbildningar

  Uppfattningen att det finns en värde­skillnad mellan teoretiskt inriktad utbildning och yrkesutbildning är ­förlegad. Svenska skolan måste ändra attityd, skriver Johan Aspelin, VD Golvbranschen, i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

 • TK-råd om ny golvbeläggning på befintlig

  Ska du lägga ny golvbeläggning på en befintlig? Nu kan du läsa och ladda ner vårt TK-råd 116R5. Där beskriver Golvbranschen, GBRs Tekniska Kommitté (TK) de risker som finns och ger rekommendationer på tillvägagångssätt. 

 • Förändringar i lag om offentlig upphandling (LOU)

  Den 1 januari 2017 trädde en ny lag om offentlig upphandling (LOU) i kraft. Förändringarna berör bland annat upphandlande myndighet när det gäller särskild märkning.

 • Nytt faktablad om relevanta miljö- och hållbarhetskrav

  För att göra ett miljöriktigt val är det viktigt att lyfta blicken och beakta golvets hela livscykel. GBRs nya faktablad ger dig kortfattad information om relevanta miljö- och hållbarhetskrav vid upphandling av golv. Läs mer under fliken Miljö & hållbarhet.

 • Pressmeddelande

  Golvtrender 2017

  Vi trendspanar på vilka material och färgnyanser som gäller 2017. Naturmaterial och gediget hantverk är ett par av nyckelorden. Hållbarhet och återbruk är fortfarande aktuella begrepp. 

 • Golvläggare bästa framtidsyrket

  Golvläggare är det man ska satsa på om man vill ha jobb i framtiden. Det visar Arbetsförmedlingens alldeles färska prognos om framtidsyrken. Återigen pekar siffrorna på golvläggare som ett av de säkraste yrkena för den som vill få jobb efter gymnasiet. (Foto Jesper Lindstrand.)

 • Medlem

  Branschstatistik, livscykelkriterier och ny lag för offentlig upphandling

  Här följer en kort sammanfattning från GLFs lunchmingel och föreningsmöte den 2 februari. 

 • Pressmeddelande

  Årets (åter)vinnare utsedd

  Grattis BL-Interiör AB i Umeå som är Årets (åter)vinnare i Golvbranschens tävling om insamling av installationsspill!

 • Medlem

  Anmäl dig nu till vårens GBR-kurser 2017

  Nu är vårens kurser på gång, anmäl dig omgående eftersom vissa kurser snabbt blir fulltecknade!
  Fördjupningskursen i golvslipning och ytbehandling är öppen för alla (se Våra tjänster/Kursutbud) men övriga kurser vänder sig till våra medlemmar.

 • Krav på hållbarhet vid upphandling av golv

  Miljöbedömningssystemen Basta, Byggvarubedömningen och SundaHus i Linköping AB har ett alltför snävt fokus och tar inte hänsyn till hela hållbarhetsbegreppet.

 • Medlem

  Nyheter i appen GBR Golvkontroll

  Med GBR Golvkontroll kan du dokumentera för- och egenkontroller av golvinstallationer. Appen har nu en mappstruktur som gör det enklare för användaren att hitta bland företagets objekt och dessutom finns en ny del där du kan dokumentera kontroller av golvslipning och ytbehandling!

 • Högt tempo i golvbranschen

  Lönsamheten och orderingången är ok eller till och med bra. Däremot kan man göra mycket mer för att säkra återväxten i branschen. Det är den tydliga bild som kommer fram i Golvbranschens höstenkät bland golvföretagen.

 • Råd om trägolv och luftfuktighet

  Vad händer när den relativa luftfuktigheten (RF) i ditt hem är för hög eller för låg? Och vid vilken luftfuktighet mår ditt trägolv bäst? Nu kan du läsa och ladda ned råd från GBRs Tekniska Kommitté.

 • Euroskills - med tävlingar i golvläggning

  Dags för Euroskills – svensk golvläggare deltar i Europas största yrkestävling. 

 • Statistik vilseleder husägare

  Johan Aspelin, vd för Golvbranschens Våtrumskontroll, GVK och Per Jonasson, vd för Svenska Kyl & Värmepumpföreningen menar i en artikel på SvD Debatt att försäkringsbolagen skrämmer husägare med statistik som inte håller vid närmare granskning.

 • Tävlar du i golvåtervinning?

  Tävlingen i Golvåtervinning av plastgolv avslutas den 31 december 2016. Glöm inte att beställa hämtning av spillet du samlat in innan dess för att det ska räknas med i tävlingen.

 • Brist på golvläggare hotar branschutveckling

  Arbetsförmedlingens prognos visar en ljus framtid för golvläggare. I en enkät säger hela 80 procent av de anslutna företagen i Golvbranschen, GBR, att de behöver nyanställa inom ett år. Samtidigt gapar platserna på gymnasieskolornas yrkesprogram tomma.

 • Golvbranschen arbetar för branschskolor

  Bristen på golvläggare har uppmärksammats i SVTs lokalnyheter. Golvbranschen, GBRs vd, Johan Aspelin, berättar i en intervju hur problemet är tänkt att lösas: genom att införa branschskolor och därigenom få fler gymnasieelever att vilja utbilda sig till golvläggare! Se inslaget här.

 • Pressmeddelande

  Många obefogade anmälningar till ARN

  Anmälningarna till Allmänna Reklamationsnämnden ARN på bland annat hantverkstjänster ökar. Statistik visar dock att ett försvinnande litet antal GBR-företag har anmälts, och endast ett av dessa fälldes förra året till ansvar.

 • Medlem

  Leverantörsmöte 8 september

  Leverantörer anslutna till GLF har föreningsmöte torsdag 8 september. Status för projektet "Granska granskarna" och workshop för stödjande leverantörer till Auktoriserat Golvföretag är bland det som behandlas. 

 • Pressmeddelande

  Ny lagspelare i Golvbranschen

  Gerflor, ny aktivt stödjande leverantör till kvalitetskonceptet Auktoriserat Golvföretag, har installerat flera tusen kvadratmeter sportgolv inför OS i Rio.

 • Ny vägledning underlättar återvinning av PVC

  Golvbranschen, GBR, har varit med i framtagande av en vägledning som kan hjälpa företag att motivera avvikelser från miljöbedömningssystemens kemikaliekrav.

 • Pressmeddelande

  ROT-sänkningen ger färre jobb i branschen

  Sex av tio företag i golv- och våtrumsbranschen har fått färre uppdrag sedan ROT-avdraget sänktes vid årsskiftet. Var åttonde överväger att minska personalstyrkan. Det visar en undersökning bland medlemsföretagen

 • Medlem

  Nya medarbetare på GBR

  Vi hälsar Malin Bjurvald och Mats Tingstam välkomna!
  Malin vikarierar på miljö- och tekniksidan och Mats är ny controller.

 • Ingen skatt på PVC-golv!

  Nu är det officiellt att man tagit bort PVC-golv/-vägg ur förslaget ”Skatt på vissa konsumentvaror som innehåller kemikalier”. Golvbranschen, GBR, lämnade remissvar som bidrog till att påverka beslutet. 

 • Välj rätt medlemskap och auktorisation för ditt golvföretag!

  GVK-auktorisation, GBR-medlemskap eller Auktoriserat Golvföretag? Vi hjälper dig att välja det bästa alternativet för just ditt företag.

 • Svensk mästare i golvläggning

  Grattis säger vi till Sebastian Norén från Stockholms Byggtekniska Gymnasium, som genom vinsten i Yrkes-SM fick motta GBRs check på 10 000 kr.

 • Tävling i golvåtervinning

  Gör en insats för miljön och spara på jordens resurser - satsa på insamlingen av installationsspill av plast! Golvbranschen, GBR, har nu en tävling för alla golventreprenörer anslutna till GBR Golvåtervinning. Fina priser utlovas!

 • Pressmeddelande

  Ny app ger bättre golvkontroll

  En ny app dokumenterar golvinstallationen steg för steg och blir därför ett kvitto på kvalitet för både golvföretag och beställare. Idén är att det ska vara enklare, smidigare och tryggare för båda parter till exempel om en tvist skulle uppstå.

 • Pressmeddelande

  ÅF-rapport: Miljöstämplar motverkar i vissa fall sitt syfte

  Konsultföretaget ÅF har granskat hur miljöbedömningar görs inom byggmaterialbranschen. En slutsats i deras rapport är att bedömningsföretagen har ett för snävt fokus.

 • Golvnyheter och golvföretag på Nordbygg 5-8 april

  Nordbygg lovar att ge dig ett fast grepp om utvecklingen inom bygg-, VVS- och fastighetsbranschen.
  Kom och träffa några av våra medlemsföretag och ta del av spännande nyheter, debatter m.m.

 • Medlem

  GBRs ordinarie årsstämmor 2016

  GBRs ordinarie årsstämmor hölls i år på Scandic Hasselbacken och stämmomiddag intogs på Restaurang Solliden i Stockholm. 

 • Över tusen golvläggare behövs inom ett år

  Golvbranschen, GBR, genomförde nyligen en undersökning bland anslutna golventreprenörer för att ta reda på deras framtida rekryteringsbehov. Det visade sig att inom ett år behöver nästan 80 % av företagen nyanställa personal.

 • Vill du jobba med golvfrågor?

  Har du mycket god analytisk förmåga och vill jobba som controller? Eller vill du kanske arbeta med teknik, kvalitet och miljö inom golvbranschen? Båda tjänsterna kräver intresse och känsla för service och kommunikation. Läs mer om våra lediga tjänster, controller och teknisk projektledare (vikariat).

 • Pressmeddelande

  Golvtrender 2016

  Vilka trender syns i år? Vilka golvmaterial kommer vi att inreda med, eller i alla fall önska oss? Trender är inte så dödsviktigt men ganska kul! Här är golvleverantörernas svar på det som Stora Trenddagen spår ska bli de stora trenderna 2016; Santa Fé, Hedonismen, eller ”porrtrenden”, Maskinellt, Astro och Makers & Fixers. (Bild från Kährs.)

 • Pressmeddelande

  Sökes; Golvläggare Finnes; golvläggarutbildning

  En av de bästa idéerna för den som vill vara säker på jobb efter gymnasiet är att söka till golvläggarutbildningen.
  Läs mer om ett yrke som är fritt, omväxlande och välbetalt!

 • Verktyg som underlättar vardagen

  Nu kommer en efterlängtad app för medlemmar. GBRs Golvkontroll gör det möjligt att rapportera för- och egenkontroll direkt i mobilen och förenklar därmed för golventreprenörerna i det dagliga arbetet. GBRs Golvkontroll kommer att lanseras i början av 2016.

 • Pressmeddelande

  Sex tips för en skönare julstädning

  Färgkoda mikrodukarna, ta reda på vilka material du har i golv, köksbänkar och duschväggar, använd rätt munstycke på dammsugaren och städa från rent till smutsigt. Och varför inte Mel & Kim med Rockin’ Around the Christmas Tree på högsta volym? Här får du städexpertens bästa tips!

 • Medlem

  Avsteg från arbetsmiljökrav – skyddsskor och hjälm

  Arbetsmiljöverket har meddelat att de under våren 2016 ska se över möjligheten till ett ställningstagande angående skyddsskor.

 • Pressmeddelande

  Vässar golvbranschens verktyg

  Svetskylen, tillsammans med svetscontrollern, är nyutvecklade verktyg för tät, effektiv svetsning av plastmatta i våtrum. - Under de senaste 10 åren har vi haft flera intressanta projekt där folk i golvbranschen kommit på bra lösningar... Lars Lindgren på Duri, aktivt stödjande leverantör av Auktoriserat Golvföretag, berättar om ett projekt som resulterat i vässade verktyg för golvbranschen.

  Bild: Duri. 

 • Medlem

  Ny lag om elektroniska personalliggare i byggbranschen

  Från den 1 januari 2016 krävs enligt lag att de flesta byggarbetsplatser i Sverige är utrustade med elektroniska personalliggare – vi informerar om hur lagen kommer att påverka ditt företag!

 • Pressmeddelande

  Det viktiga golvet

  Golven i allmännyttans bestånd ska uppfylla många krav. De ska vara praktiska, hållbara och ekonomiskt rimliga vid inköp, installation och underhåll. Dessutom får de gärna vara snygga och skapa en känsla av sammanhang och identitet. Ulf Ström från Golvbranschen, GBR, var en av flera som pratade golv med dryga 20-talet upphandlare vid en temadag inom allmännyttan nyligen. Ulfs tips är att anlita ett Auktoriserat Golvföretag för installation av golv.

 • Försämring av ROT-avdraget får negativa konsekvenser

  Seriösa golvföretag gynnas av lika konkurrens på lika villkor och ROT-avdraget har bidragit till att göra svarta jobb vita, det gynnar i sin tur hela samhället. Att som konsument kunna få ROT-avdrag och anlita ett GBR-anslutet företag som dessutom erbjuder Golvbranschens Golv Garanti vid varje installation är ett verkligt och påtagligt mervärde.

 • Medlem

  Sök marknadsföringsbidrag för kretsloppsmärkning

  Nu har du chansen att förbättra dina kundrelationer - erbjud en beställare kretsloppsmärkning av ett objekt!