Fördjupningskurs i Golvslipning och Ytbehandling

Kursdeltagarna ska efter genomgången kurs ha vetskap om och därmed kunna undvika de vanligast förekommande felen vid slipning, ha kunskap om hur man gör en riskbedömning och vilken skyddsutrustning som krävs vid arbetet. Kursen är obligatorisk för de auktoriserade företag som erbjuder tjänster omfattande golvslipning och/eller ytbehandling av trägolv.

Kursinnehåll

Hur gör man en riskbedömning? Vilken skyddsutrustning behövs? Hur hanteras isocyanater? Hur påverkar träets egenskaper vid slipning och ytbehandling? Hur undviker du de vanligaste felen vid ytbehandling? Tips och trix för att få ett perfekt slutresultat. Branschriktlinjer i praktiken m.m.

Kursen tar upp fyra områden:

  • Arbetsmiljö
  • Träkunskap och slipning
  • Ytbehandlingar: lut, olja, hårdvaxolja, lack och pigmentering
  • Underhåll av trägolv

Kursmål

Kursdeltagarna ska efter genomgången kurs ha vetskap om och därmed kunna undvika de vanligast förekommande felen vid slipning, ha kunskap om hur man gör en riskbedömning och vilken skyddsutrustning som krävs vid arbetet.

Kursupplägg

Kursen är teoretisk och genomförs under en heldag, där föreläsare från branschen går igenom kursmaterialet och diskuterar med kursdeltagarna, med praktiska exempel för slipning och behandlingar. Kursen omfattas av ett kunskapsprov. Efter godkänd kurs får kursdeltagaren ett kursintyg som presenteras publikt på Golvbranschens hemsida.