Golvbranschen, GBR, är en medlemsfinansierad branschorganisation för allt som har med golv eller ytskikt att göra och verkar för att utveckla och förbättra golvrelaterade arbeten samt att erbjuda bra tjänster till anslutna företag och dess beställare, t.ex. privatpersoner.

Trygghet för dig som privatperson

Inom Golvbranschen, GBR, hittar du seriösa golvföretag med golvläggare, plattsättare och golvslipare som uppfyller krav på ordnad ekonomi, följer branschens riktlinjer samt lämnar ett års utförandegaranti (material- och installationsfel). Även företag som tillverkar och levererar golvmaterial är anslutna till Golvbranschen, GBR.

Privatpersoner som anlitar ett till GBR anslutet företag har rätt att få juridisk rådgivning av GBRs juridiska avdelning.

I vänsterspalten här intill finns tips inför anlitandet av ett golvföretag, såväl som avtalsmallar och vad som gäller när arbetet inte blir som man har tänkt sig. I händelse av tvist kan man med fördel anlita en av våra godkända besiktningsmän för att få ett utlåtande över golvets tekniska skick.

Golvbranschens GolvGaranti

Företagen är anslutna till Golvbranschens GolvGaranti för konsumenter, som syftar till att säkra din trygghet i händelse av tvist.