Hur kollar du att golvjobbet är rätt utfört?

Är du inte nöjd med jobbet? Eller har du funderingar över hur en besiktning går till? Här på vår webbplats finns en mängd tips, dokument och länkar som underlättar för dig som är konsument och vill veta mer!

Hur bedöms skönhetsfel på golvet? 

Ser inte golvet ut som du hade räknat med? För att avgöra om du kan reklamera golvet/golvjobbet finns Bedömningsgrunder för skönhetsfel. Dessa anger gränser för vad som är utseendemässigt godtagbart och vad som måste åtgärdas.

Råd från GBRs Tekniska Kommitté, TK

Du kan även läsa och ladda ner TK-råd som berör ett par vanligt förekommande frågeställningar. Det gäller träbaserade golvmaterial och luftfuktighet (TK-råd 122 R1) och läggning av nytt golvmaterial på befintligt (TK-råd 116 R5). I TK-råden beskriver Golvbranschen, GBRs Tekniska Kommitté (TK) de risker som finns och ger rekommendationer på tillvägagångssätt.  

Fortfarande osäker? Här finns hjälp!

Vet du ändå inte om du kan reklamera ditt golv och vill ha ett sakkunnigt utlåtande kan du anlita en av Golvbranschens godkända besiktningsmän. Dessa finns över hela landet och hjälper dig när du vill ha en opartisk besiktning.

Mer om hur en besiktning går till och kontaktinformation till våra besiktningsmän hittar du här.

Hitta golvföretaget här

Samtliga golvföretag som är anslutna till Golvbranschen, GBR, hittar du här. Du kan sortera efter företagstyp, län samt tjänst/kompetens.