Enkelt att arrangera skoltävlingar!

Skoltävlingar kan enkelt arrangeras av gymnasieskolorna själva tack vare det färdiga tävlingskoncept som återfinns på Construction Skills Swedens webbplats. Tävlingsunderlaget består bland annat av tävlingsuppgifter, bedömningsmallar och ritningar.

Tävlingarna genomförs under en dag och själva tävlingstiden är cirka fyra timmar. Skoltävlingarna arrangeras av gymnasieskolorna själva. De vänder sig främst till årskurs 3, men även elever från andra årskurser kan bjudas in att tävla. Ofta kan branschens företag hjälpa till vid planering och arrangemang. Det är valfritt när tävlingarna arrangeras, men tanken är att de ska vara avklarade senast i januari. Om skolan ska arrangera en skoltävling ska det anmälas till CSS senast sista september.

Höstens skoltävlingar fungerar som uttagning till Yrkes-SM 2020

Yrkes-SM 2020 hålls i Helsingborg 22 – 24 april
• Du som är golventreprenör: tipsa gärna en lokal gymnasieskola om möjligheten att enkelt arrangera skoltävlingar. Erbjud dig att ställa upp som domare eller funktionär.
• Du som är yrkeslärare: läs mer och anmäl din skola senast 30 september på http://constructionskillssweden.se/. Ett tips är att lägga tävlingarna i samband med öppet hus.
• Du som är elev: tipsa din yrkeslärare om att arrangera en skoltävling

Prenumeranter av Golv till Tak kan också läsa mer om skoltävlingar i det senaste numret, #5-19.

Så här kan en tävlingsdag läggas upp

09.00 Information, genomgång av förutsättningar och förhållningsregler
09.45 Utdelning av tävlingsunderlag: ritningar, beskrivning med mera
10.00 Tävlingsstart för fyra timmar tävling
12.00 Lunchpaus, delbedömning
13.00 Fortsatt tävling
15.00 Slut på tävlingen
15.30 Prisutdelning och tårtkalas